Grote markt 35, 8900 Ieper, Belgiëtel: +3257365563e-mail: info@marktcafe-leshalles.be
15 jaar Les Halles
Reserveer uw tafel
Marktcafe Les Halles

15 jaar Les Halles

De tijd vliegt voorbij terwijl we ons amuseren. De ene mijlpaal is nog maar net achter de rug of er is alweer een nieuwe reden om met gepaste trots stil te staan bij en terug te blijken op een memorabele periode. Zo ook bij Chris Bevernage, die al 30 jaar lang meerdere horecazaken in het centrum van Ieper uitbaat, nu zijn marktcafé Les Halles 15 verjaardagskaarsjes op de taart mag plaatsen. En dus gaan we met zijn allen vieren! VZW ri4vos tekende een plan uit om van te smullen.

15 jaar Les Halles wordt een langgerekt gebeuren waarbij er in het voorjaar vooral indoor heel wat fraais op het muzikale menu staat en er in juli een outdoor programma wordt voorgeschoteld. Hierbij alvast de eerste info in grote lijnen.

Marktcafé Les Halles begon haar succesverhaal op 9 maart 2009. Nu 15 jaar later wordt het voorjaarsluik van de viering gehouden op elke 9de van de maanden maart, april, mei en juni. De invulling voor het startschot, op de symbolische datum van zaterdag 9 maart bestaat al meteen uit een vierklapper:

  • om 11 uur is er een gratis aperitiefconcert van Z-Curse. Drie uur hits uit de late jaren zestig en zeventig en meezingers uit het collectieve geheugen. Het publiek wordt deel van de band en bepaalt mee het repertoire.
  • om 19 uur is er een uitgebreid en verzorgd tapasdiner waarvoor men zich kan inschrijven via reservatie@marktcafe-leshalles.be.
  • om 21 uur is er opnieuw een gratis muzikale geste. Boogie Phil & The Swing Devils neemt het publiek mee naar de opzwepende bluestijden uit de vervlogen jaren 50 en 60. Aanstekelijke pianoriddels worden op gepaste wijze aangekleurd met blaas- en slagwerk.
  • de ganse feestdag wordt er Ypra geserveerd tegen de prijs van een gewone Bockorpils.

Op dinsdag 9 april brengt MG’s Brothers vanaf 21 uur covers van veelom bekende artiesten met muziek uit de jaren 60 - 90. Zowel rock & roll , funk, rock, pop, soul, schlagers, evergreens, franse chansons en nederlandstalige meezingers komen aan bod. Drumvirtuoos Gino Kesteloot en topzanger Marc Vermeersch staan garant voor een avond oerdegelijke ambiance.

Op Hemelvaartsdag 9 mei is het de beurt aan Ann Lee. Zij serveert ons soulvolle blues en americana rechtstreeks vanuit het hart. Wisselend van uptempo nummers met rockabilly en  country invloeden naar huilende blues shuffles en vleugjes jazz, houdt een optreden van Ann Lee je van de eerste tot de laatste noot geboeid.

Op verkiezingszondag 9 juni tenslotte, komt Les Sons Saucisses langs om er vanaf 11 uur een stevige mep op te geven. Deze ambiancegroep uit Wervik weet als geen ander met Nederlandstalige meezingers en Franse chansons het publiek aan het zingen en dansen te brengen. Een muzikale rode loper naar een succesvol tweede luik van deze feestviering.

En voor het zomerluik mag iedereen nu al de 4 donderdagen van de maand juli (4-11-18-25) met stip in de agenda noteren. Dan zal er naar hartenlust gevierd en gefeest worden in en rond marktcafé Les Halles. Concrete invulling van deze feestdagen wordt binnenkort bekendgemaakt.